+45 71 99 70 76

Phone

Projekter

VIAVAC vakuumløftere bruges til byggeri af Facebook datacenter

I øjeblikket er der ved at blive bygget et nyt datacenter for Facebook i Odense. Datacentret bliver en af de mest avancerede og energieffektive bygninger af sin art. Virksomheden TSV fra Nieuw-Buinen i Holland arbejder på dette ved hjælp af VIAVAC vakuumløfterne.

Mere om dette projekt

Til tagkonstruktionen på Facebooks store datacenter anvendes der diverse VIAVAC-vakuumløfter af flere entreprenører. Selskabet TSV har købt to nye VIAVAC CB4 specielt til dette projekt. De bruges til at anbringe tagpladerne af stål på konstruktionen.

Facebook valgte blandt andet Odense som placering for det nye datacenter på grund af det gunstige klima, hvorved man kan spare på energiopslugende klimaanlæg. Med et areal på 56.000 m2 er det Facebooks tredje datacenter udenfor USA. Serverne i datacentret skal opbevare billeder, videoer og andre informationer.

Mindre om dette projekt

Arrow

VIAVAC CB4 anvendes i dette projekt

Nyt tag på lagerhal

I Sint Annaparochie blev taget på en eksisterende lagerhal udskiftet og samtidig udvidet. Den gamle tagdækning blev udskiftet med sandwich-tagplader, og det udvidede tag blev udstyret med solpaneler. Alt dette blev gjort med VIAVAC CB5.

Mere om dette projekt

Ved at bruge 21 meter lange paneler kunne tagkonstruktionen spændes, og det var ikke nødvendigt at justere den eksisterende bærekonstruktion. Ved at konstruere vakuumløfteren med mellemliggende sugekopper, bliver bøjning af sandwich-panelerne modvirket under hejsning. VIAVAC CB5, der er lavet med dobbelt vakuumsystem, gør brug af yderligere faldsikring unødvendig.

Montering af mere end 1.200m2 tagplader er blevet udført af Bouwbedrijf Lont. Montørerne var meget tilfredse med, hvor hurtigt og let det var at arbejde med VIAVAC vakuumløfteren.

Mindre om dette projekt

Arrow

VIAVAC CB5 anvendes i dette projekt

Royal Arena København

I februar åbnede dørene til Danmarks største stadion “The Royal Arena”. VIAVAC havde æren af at levere varer til opførelsen af det multifunktionelle indendørs stadion, som er beliggende i Ørestaden.

Mere om dette projekt

VIAVAC har leveret VIAVAC kompakt GB-750 til virksomheden HS Hansen til montering sandwich facadepaneler. Denne vakuumløfter er velegnet til at montere paneler, der vejer op til 750 kg. Apparatet er meget kompakt, nemt at transportere og kan hurtigt og nemt bruges til forskellige montageopgaver.

Arenaen opfylder de højeste internationale standarder med hensyn til komfort, akustik og funktionalitet. Kapaciteten er 12.500 besøgende til sportsbegivenheder og 15.000 besøgende til koncerter.

Mindre om dette projekt

Sandwich tagpaneler med en længde på 22 meter

For yderligere udvidelse af en produktionshal i Tyskland, har virksomheden Brüninghoff GmbH installeret sandwich stenuldsbaserede tagpaneler med en længde på 22 meter for virksomheden Friedrich Hippe ved hjælp af VIAVAC CB5 vakuumløfteren.

Mere om dette projekt

På grund af længden af panelerne er denne vakuumløfter udstyret med et dobbelt vakuumsystem med sugekopper i mellem, og den har en kædesuspension. Kædesuspension sikrer, at panelet forbliver lige og ikke bøjer, hvilket forhindrer pladerne i at blive beskadiget.

Ved hjælp af vakuumløfteren kan paneler installeres af medarbejdere med en minimal indsats på en hurtig og sikker måde. Med VIAVAC CB5 er det endda muligt at installere paneler op til en længde på 25 meter.

Mindre om dette projekt

Arrow

VIAVAC CB5 anvendes i dette projekt

Installation af 22 m lange sandwich tagpaneler

VIAVAC vakuumløfteren bruges til at installere 22m lange stenuldssandwich tagpaneler. Panelerne (med en tykkelse på hele 150 mm) vejer 450 kg. Til dette projekt gøres der brug af VIAVAC CB5 med dobbelte vakuumteknologi.

Mere om dette projekt

Sikker og effektiv
På grund af den betydelige vægt kombineret med panelernes længde, gøres der brug af yderligere mellemliggende sugekopper for at opnå en god vægtfordeling. For installationsteamet var arbejdet med VIAVAC vakuumløfteren en sikker og effektiv metode til at installere de lange paneler.

Mindre om dette projekt

Arrow

VIAVAC CB5 anvendes i dette projekt

Installation af buede tagpaneler

VIAVAC har udviklet en særlig vakuumløfter for virksomheden Neptunus, med hovedsæde i Kessel. Neptunus er specialisten i design, udlejning og konstruktion af telte til events, samt bygninger, der kan skilles ad. Fra 10 m² til 20.000 m² eller endnu større, fra basale til luksuriøse. For hurtig og sikker installation af buede paneler, søgte Neptunus efter en særlig vakuumløfter.

Mere om dette projekt

De havde brug for en vakuumløfter, hvor lange sandwich tagpaneler på op til en maksimal længde på 24 meter kunne monteres i én arbejdsgang. Vakuumløfteren skulle være hurtig og nem at justere til sandwichpanelernes længde. Et ekstra krav var, at pladerne skulle kunne monteres både lige og buede.

Til designet udviklede VIAVAC – i samråd med Hans Eijlers, direktør for Neptunus – en vakuumløfter med en teleskopisk travers til justering af sugekoppernes afstand til de forskellige panel længder.

For at kunne montere panelet på en bue, blev et højdeindstilleligt ophæng af sugekopperne udviklet til anbringelse for enden af enheden. Dette tillader bestemmelse, og indstilling, af panelets buen pr længde.

For at lette betjening, er indretningen udstyret med et dobbelte vakuumsystem, hvorved anvendelse af ekstra sikkerhedsremme ikke er nødvendig og styringen har en trådløs fjernbetjening.

Til transport af vakuumløfteren, er en speciel ramme forsynet med ekstra støtte til den lange travers, så maskinen nemt kan transporteres fra projekt til projekt.

Mindre om dette projekt

Arrow

VIAVAC CB4 anvendes i dette projekt

Montering af tag- og vægpaneler til et kølehus

Forskellige VIAVAC vakuumløftere blev brugt til installation af kølehusbygningens sandwich tag- og vægpaneler. VIAVAC CB4 blev anvendt til tagdækning, og VIAVAC kompakt GB til vægpanelerne. Installationsarbejdet blev udført af KIM Nederland af Apeldoorn.

Kølehuset består af en 40 m høj stålkonstruktion med sandwichpaneler på taget. Facaden har en tykkelse på 20 cm og paneler en længde på op til 19 m.

Mere om dette projekt

Strenge sikkerhedskrav på byggepladsen
Der blev stillet meget strenge krav til byggepladssikkerhed, og de ansattes arbejdsforhold for dette projekt, Anvendelsen af VIAVAC vakuumløftere, har bl.a. gjort det muligt at installere de meget lange og tunge sandwichpaneler på en sikker og effektiv måde.

Kølehuset har flere end 21.000 pallepladser og et fuldt automatiseret logistik gennemløbssystem med en driftstemperatur på -17 grader.

Mindre om dette projekt

Arrow

VIAVAC CB4 anvendes i dette projekt

Facadeinstallation for Henkels centrallager

VIAVAC kompakt GB2-375 anvendt med succes til installation af facaden til Henkels nye centrallager. Centrallageret er verdens største fuldautomatisk sædbank med et samlet etageareal på 16.000 m² med 10 etager og en kapacitet på 90.000 pallepladser.

Mere om dette projekt

Minimumsindsats påkrævet
Facaderne er opbygget af sandwichpaneler med en stenuld kerne, leveret og installeret af firmaet Brucha. Denne kompakte vakuumløfter er udstyret med et dobbelte vakuumsystem, således at sekundære sikkerhedsanordninger ikke er nødvendige. Af denne grund, kan de tunge sandwichpaneler (cirka 300 kg og en længde på ca. 12 m) installeres hurtigt, med minimal brug af personale, på en effektiv måde.

Mindre om dette projekt