+45 71 99 70 76

Phone

Enkelte eller dobbelte vakuumkredsløb?

I henhold til CE regulativ EN 13155 er anvendelse af sekundære sikkerhedsanordninger påkrævet i alle lande i den Europæiske Union, når en vakuumløfter anvendes på en byggeplads. Dette kan opnås på to forskellige måder:

  • 1 (enkelt) vakuumkredsløb samt anvendelse af sekundære sikkerhedsanordninger.
  • 2 (dobbelte) uafhængige vakuumkredsløb.

 1 (enkelt) vakuumkredsløb

Alle sugekopper er forbundet i ét vakuumkredsløb. Løftekapaciteten er summen af alle tilsluttede sugekopper. Anvendelse af en sekundær sikkerhedsanordning påkræves, som for VIAVAC vakuumløftere opnås med sikkerhedsremme.

2 (dobbelt) uafhængige vakuumkredsløb

Her er der to helt adskilte vakuumkredsløb, der fungerer uafhængigt af hinanden. Hvert kredsløb (sæt sugekopper) er i stand til at holde den maksimale løftekapacitet med dobbelte sikkerhed. Hvis den ene kreds svigter, vil den anden kreds holde belastningen. I dette tilfælde advares brugeren ved såvel visuelle som akustiske alarmer.

Brugen af sekundære sikkerhedsanordninger kræves derfor ikke ved et dobbelt vakuumkredsløb.

Fordele:
+ Kan ikke glemmes
+ Sparer ekstra tiltag for installationen.

Ulemper:
– Dobbelte antal, eller større, sugekopper er nødvendige for at opnå den samme løftekapacitet.
– Dyrere på grund af mange vakuumkomponenter og redundant installation.

Vores anbefaling

Som regel er det en overkommelig opgave at anvende sikkerhedsremme med sandwichpaneler. Der kan derfor vælges at bruge en enkelt kredsløbsenhed og anvende sikkerhedsremmene mod faldrisiko. Vi vil dog anbefale, at der anvendes vakuumløftere med et dobbelte kredsløb, fordi vi mener, at dette er fremtiden.